30 Mart 2012

Karnabahar Kızartması


İster yoğurtlu , ister sade yiyebileceğiniz karnabahar kızartması hem kolay hem de çok lezzetli bir yemek.

Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
Yarım bardak süt
Un
Tuz
Üzeri İçin ( isteğe göre):
1 kase yoğurt
Sarımsak
Tuz

Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkayın. Bir tencerede su kaynatıp, karnabaharları haşlayın, çok yumuşamamasına dikkat edin. Haşladığınız karnabaharı soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurtayı, sütü ve tuzu çırpın/isterseniz içine pulbiber ya da karabiber de koyabilirsiniz). Soğuyan karnabaharları önce bu karışıma sonra una bulayarak kızartın.
Yoğurtlu isteyenler için; yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu bir kapta karıştırın ve kızartmanın üzerine dökün.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder