9 Nisan 2012

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Sofraların baştacı tartışmasız yaprak sarmadır. Ben şimdiye kadar sevmeyen, yemeyen görmedim:) Biz de sizin için yaprak sarmasının tarifini paylaşıyoruz.

Malzemeler:
  • Yarım kg salamura asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın. İçine ince kıyılmış maydanozu, ayıklanıp yıkanmış pirinci, zeytinyağını, baharatları koyup karıştırın. Ben malzemeleri çiğden sarıyorum, siz isterseniz biraz kavurup öyle sarabilirsiniz.
Salamura asma yaprağını bir-iki kere suyunu değiştirip yıkayın ve elinizle güzelce sıkıp suyunu süzün. Yaprakların içine tek tek malzemeden azar koyarak sıkıca sarın.
Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak sererseniz dibini tutmasını engellemiş olursunuz. Sardığınız yaprakları tencereye dizin. Tüm yaprakları sarıp dizdikten sonra üzerine yarım limon suyunu ve 2 su bardağı su koyup ocağa koyun. Su kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder