28 Mayıs 2012

Köz Biberli Makarna


Malzemeler:

1 paket spagetti makarna.
3-4 adet sarı dolmalık biber.
3-4 adet kırmızı dolmalık biber.
Varsa 1-2 adet yeşil dolmalık biber .
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
3 diş sarmısak.
1/2 demet maydonoz.
1 paket hazır süt kreması (200 ml).
1 çay kaşığı tuz, karabiber.
1 su bardağı rendelenmiş parmesan ya da çedar peyniri.

Yapılışı:

Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra çatal yardımıyla birkaç yerlerinden delin. Fırının ızgarasını 100 dereceye ayarlayın. Biberleri ızgaraya yakın olacak şekilde fırın tepsisine koyun. Arada sırada çevirerek 8-10 dakika, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. (bu işlemi ocağın üzerinde de yapabilirsiniz)
Közlediğiniz biberlerin kabuklarını soyup, saplarını kestikten sonra tohumlarını ayıklayın ve uzun uzun şeritler halinde dilimleyin. Sarmısakları ve maydonozu incecik dilimleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada (wok tavası kullanmanızı öneririm) kızdırıp sarmısakları kızgın yağda bir dakika kadar kavurun.
Biberleri ve maydonozu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Kremayı ilave edip tuz ve karabiberi serpiştirin. Arada sırada karıştırarak 4-5 dakika daha pişirdikten sonra peyniri de katın ve ocaktan alın.
Makarnayı bol tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün. Makarnanın suyundan bir su bardağı kadar ayırmayı ihmal etmeyin. Bu suyu da makarnaya katın. Tencereye aldığınız makarnayı hazırladığınız sosla karıştırıp sıcak sıcak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder