24 Mayıs 2012

Mutfakta İşinize Yarayacak Püf Noktaları - 2



Soğan doğrarken:
Soğanı doğramadan önce 15 dakika sirkeli ılık suda bekletmeniz, soyarken gözlerinizin yaşarmamasını sağlayacaktır.

Alimünyum folyo:
Yiyeceklerinizi buzdolabında saklarken alüminyum folyonun mat olan tarafının yiyeceklerinize değmesine dikkat ediniz. Yoksa parlak tarafı oksitlenme yapabilir.  

Hamur işi:  
Kek gibi hamur işlerinizin içinin hamur kalmaması ve acı bir tat vermemesi için fırından çıkardığınız hamur işlerini fırından çıktıktan hemen sonra servis yapmayınız. En az 1,5 saat dinlenmeye bırakınız.

Maydanoz saklarken:
Maydanozlarınızı daha uzun süre koruyabilmek için maydanozları kuru haldeyken kıyıp saklayınız. Böylece, maydanozlarınız hem tazeliğini uzun süre korur hem de daha sonra kullanmak için hazır olur. Ayrıca kıyılmış maydanozlarınızı da yemeklerin üzerine veya tabaklarınızın yanında süs olarak kullanabilirsiniz.    

Balık kızartırken:
Kızartma yaparken balığınızın çok yağ çekmesini istemiyorsanız, balığı kuyruğundan tutup kafasından başlayarak tavaya yatırınız. Böylece balık kızarırken daha az yağ çekecektir.

Kalın kabuklar:    
Renkli dolmalık biberlerin kabukları genellikle kalın olduğu için yerken rahatsızlık verebilir. Biberleri kullanmadan önce ızgarada 3-4 dakika çevirdiğinizde kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Salatalara sos eklerken:
Salata sosunu hazırlarken hepsini karıştırıp birden salatanın üzerine dökmeyiniz. Önce zeytinyağını, sonra limon/sirkeyi dökünüz, en son olarak da tuz ekleyiniz. Böylece yağ yaprakların üzerinde bir tabaka oluşturarak limon/sirke ve tuzun yaprakları pişirmesini engeller.

Makarnaya lezzet katmak:  
Makarnanızı haşlarken tencerenin içine biraz süt kattığınızda makarnanız hem daha lezzetli hem de daha hafif olacağını göreceksiniz

Eti eritirken:
Etin üzerine tuz döktüğünüzde üzerindeki buzlar daha hızlı çözülecektir.    

Kahvenin nemlenmesini önlemek:
Türk kahvesinin nemlenmesini önlemek için kahve kavanozunun içine birkaç tane kesme şeker atarsanız kahvenin nem yok olacaktır.    

Tıkanmış tuzluklar:
Tuzluğunuz nemden dolayı tıkanıyorsa içine biraz pirinç koyun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder