25 Mayıs 2012

Mutfakta İşinize Yarayacak Püf Noktaları - 3


Daha sulu limonlar:
Limonlarınızı sıcak suya attıktan sonra kullandığınızda daha fazla su verdiğiniz göreceksiniz.    

Kolayca sucuk soymak:
Sucuğunuzu daha kolay soymak istiyorsanız önce bir bıçak yardımıyla sucuğunuzu baştan sona çizin. Daha sonra da nemli bir bezle silin.

Fırında etin sertleşmesini önlemek:
Etleri iyice yağladıktan sonra iyi ısınmış fırının ızgara tepsisine yerleştirin. Birkaç dakika sonra ısıyı düşürdüğünüzde etler sertleşmeyecektir.

Sufle yapmanın püf noktası:
Sufle yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri yumurta aklarının çırpılışıdır. Yumurta aklarını bir mikser yardımı ile iyici çırparak kar haline getirdikten sonra yapışmaz sufle kabınızı yağlayıp unlayın. Yağın ve unun homojen bir biçimde durması için kalıbın içine kesinlikle dokunmayın. Dokunursanız sufle kaba eşit olarak dağılmayacaktır.  

Az yağlı kızartmalar:
İnce ince dilimlediğiniz patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kapta bekletin. Kızartmanız hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olacaktır.

Mantar temizlerken:
Mantarları temizlemek oldukça zor ve zaman alan bir iştir. Bu yüzden nemli bir bezle ovarak temizlerseniz hem daha temiz olacaktır hem de daha kısa sürecektir. Ayrıca yarım limonu mantarlarınızı pişirirken sıkarsanız mantarların kararmasını önlemiş olursunuz.

Farklı bir cheese cake için:
Jelâtin yerine kolayca hazırlanabilen bir limon peltesi kullanarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Konserve satın alırken:
Konserve kutusunun üzerinde kabarma olmamasına dikkat edin. Çünkü bu bozukluk göstergesidir.

Marmelat saklama:
Marmelâdınızın zaman içinde kavanozunda şekerlenmemesi için kavanozun kapağını kapatmadan önce üzerine yanmış şeker dökün.

Patates haşlama:
Suyun içine bir kaşık margarin koyduğunuzda hem patatesler daha çabuk pişecek hem de vitaminlerini kaybetmeyeceklerdir.

Şarap mantarını tekrar şişeye geçirmek:
Şarap mantarını kaynar suyun içine atıp birkaç dakika bekletin. Böylece mantar şişeye daha kolay geçecektir.

Peyniri kolayca dilimlemek:
Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız, hem peyniri daha kolay dilimlersiniz hem de bıçağın üzerinde kalan peynir kalıntılarını daha kolay çıkarırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder