22 Ekim 2012

Armutlu Tart


Malzemeler:
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
1 paket vanilya
      Üzeri için:
6 adet orta boy armut
2 çorba kaşığı tozşeker
50 gr ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Tart hamurunu hazırlamak için unu derin bir kaba alın. Şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ortasını açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yumurtayı ekleyip sert kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Armutları yıkayıp saplarını kesin ve kabuklarını soyun. 3 tanesini rendeleyin ve bir tavaya alın. Cevizleri kıyıp armut püresine ekleyin. Üzerine 2 kaşık şeker ilave edip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tarçını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Hamuru 20-22 cm çapında yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine bir folyo serip içine 1 avuç kadar kurufasulye ya da nohut yayıp 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerindeki folyoyu ağırlıklarla birlikte alın. Tartın içine armut püresini yayın. Kalan 3 armudu incecik dilimleyin ve tartın üzerine düzgün bir şekilde dizin. Toz şeker ve tarçın serpip tekrar fırına verip 170 derecede 10 dakika kadar fırınlayın. Biraz soğuyunca üzerini çekilmiş ceviz ve tarçınla süsleyip dilimleyerek ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder