19 Ekim 2012

Mutfakta İşinize Yarayacak Püf Noktaları - 4


Etler dondurucuda birbirine yapışıyorsa:
Pirzola, biftek, köfte gibi dilim etleri dondurucuda saklamak için önce dilimlerin aralarına yağlı kâğıt koyun. Böylece dilimlerin birbirine yapışmalarını önleye bilirsiniz ve her seferinde ihtiyacınız kadar parçayı alabilirsiniz.

Yağlarda farklı tatlar:
Özel davetlerinizde kullandığınız yağ şişelerinizin içine değişik baharatlar (defneyaprağı, ıtır vb.) ekleyerek yağlarınıza farklı lezzetler katabilirsiniz.   

Yağ şişelerini temizlemek:
Yağ şişeleri yıkanırken şişenin kenarındaki yağları çıkarmak için çok uğraşılır. Şişelerin içine birkaç parça kaya tuzu atıp şişeyi suyla çalkaladığınızda şişenin tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Puding üzerindeki kabuk:
Puding, jöle veya sosların üzerine pişer pişmez çok ince bir kat eritilmiş tereyağı sürdüğünüzde, oluşan kabuklar ve gözenekler kaybolacaktır.

Pasta şekerlemeleri:
Meyveli pasta yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe oturmaması için pasta karışımına bir miktar mısır unu ilave ettiğinizde meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

Yeşillikleri canlandırmak:
Yeşilliklerinizin eskisine göre daha canlı olmasını istiyorsanız 2 çorba kaşığı limon suyunu buzlu su dolu bir kaba sıkın ve yeşillikleri koyun. Üstünü kapatıp buzdolabında bir saat bekletin.

Çikolata sosunuz kurumasın:
Çikolatalı kek yaparken kekinizin üzerine eritilmiş çikolata dökmeden önce çikolataya biraz tereyağı ekleyin. Hem çikolatanız yumuşayacak hem de kekiniz daha lezzetli olacaktır.  

Kurabiyeleri taze saklamak:
Eğer kurabiyelerinizi kutu da saklıyorsanız kutunun kapağı çok sıkı kapatın ve yanlarına 1-2 elma dilimi koyun. Böylece kurabiyeleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.    

Çileklerin kumlarını temizlemek:
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp hızla sallarsanız kum ve topraklar muslin kumaşa yapışacaktır.

Jöle dağılıyorsa:
Jöleyi pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürerseniz kalıptan çıkarırken dağılmayacaktır.

İçeceklerin gazı kaçıyorsa:
Gazlı içeceklerin şişelerini buzdolabında baş aşağı muhafaza ederseniz içeceklerin gazları kaçmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder