18 Haziran 2012

Zeytinyağlı Kuşkonmaz


Malzemeler:

12 adet taze kuşkonmaz
1 kuru soğan
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Kuşkonmazları kaynar tuzlu suda hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayıp soğuk suya çıkarın. Süzgece alın.
Kuru soğanı yuvarlak ince halkalar halinde doğrayın. Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğan halkalarını yerleştirin. Tuz ve şeker serpip kuşkonmazları dizin. Üzerine ince kesilmiş limon dilimlerini koyun. 1 bardak kadar su ilave edip ocağı yakın. Kaynayana kadar hızlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 15-20 dk pişirin. Soğuyunca üzerine sızma zeytinyağı dökerek ve taze karabiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder